Μία από τις αγαπημένες επιλογές γλυκού τώρα το καλοκαίρι είναι σίγουρα το παγωτό!
Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μπορείτε πολύ εύκολα στο σπίτι να ετοιμάσετε δύο υγιεινές συνταγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και πολύ καλή επιλογή γλυκού για τα παιδιά!
Παγωτό σοκολάτα-μπανάνα
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 4 μπανάνες κατεψυγμένες (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια)
- ¼ φλιτζ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας (χωρίς ζάχαρη, αλάτι και φοινικέλαιο)
- ¼ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Εκτέλεση
- Προσθέστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αναμίξτε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Απολαύστε το παγωτό σας είτε αμέσως είτε αφήστε το στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Tip: Είναι πολύ καλή ιδέα να βάζετε τις ώριμες μπανάνες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσετε τόσο για να φτιάξετε παγωτό όσο και για smoothie!
Σορμπέ μάνγκο
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 2 μάνγκο κομμένα σε κυβάκια
- 1 κτγ. χυμό λάιμ
- ¼ φλιτζ. ζεστό νερό, εφόσον χρειαστεί
Εκτέλεση
- Βάλτε τα μάνγκο σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή και για όλο το βράδυ.
- Αφού έχετε καταψύξει τα μάνγκο, προσθέστε τα στο μπλέντερ με τον χυμό λάιμ και αναμίξτε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο ζεστό νερό για να διευκολυνθεί η διαδικασία.
- Απολαύστε το παγωτό σας είτε αμέσως είτε αφήστε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος–Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence