Tώρα που η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, φύγαμε για μία γρήγορη συνταγή των 10 λεπτών, για μαρμελάδα με chia seeds! Είναι εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο να φτιαχτεί με σπόρους chia – αντί για επιπλέον ζάχαρη – και είναι το ίδιο νόστιμη.
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια φράουλες και βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 κ.σ μέλι (μπορείτε και περισσότερο ανάλογα με την προτίμηση σας)
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 2 κ.σ χυμό λεμόνι (ανάλογα με την προτίμηση σας)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις φράουλες και τα μούρα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε τις φράουλες και τα βατόμουρα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και τους σπόρους chia και σιγοβράζουμε μερικά λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Όσο κρυώνει τόσο γίνεται περισσότερο παχύρευστη.
- Αποθηκεύουμε σε βαζάκια στο ψυγείο για 1 μήνα.
Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και έχουν την ικανότητα να απορροφούν νερό δεκαπενταπλάσιο του βάρους τους. Για αυτό λοιπόν τον λόγο, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν την πηκτή υφή της μαρμελάδας.
Καλή επιτυχία!
Άννα Βησσαρίου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence