Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για μία πολύ νόστιμη και θρεπτική πρόταση για σνακ που εμπεριέχει τα αντιοξειδωτικά μούρα.
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 gr. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 250 gr. φράουλες
- 250 gr. blueberries
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
- Προσθέστε το γιαούρτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα, βυθίστε τα μούρα στο γιαούρτι και τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το γιαούρτι και τα μούρα και βεβαιωθείτε ότι τα μούρα έχουν απόσταση το ένα με το άλλο.
- Αφήστε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σερβίρετε αφού βγάλετε τα μούρα για περίπου 5 λεπτά από την κατάψυξη ή τοποθετήστε τα σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα για εύκολη αποθήκευση.
Να θυμάστε ότι η σύσταση σε σχέση με την κατανάλωση των φρούτων είναι 3 μερίδες από ποικιλία φρούτων κάθε μέρα βάσει του Εθνικού μας Διατροφικού Οδηγού.
1 μερίδα ισοδυναμεί με 120-200 γραμμάρια φρούτου.
Παραδείγματα μερίδας:
1 μέτριου μεγέθους φρούτο, π.χ. μήλο, πορτοκάλι, ροδάκινο, αχλάδι, μπανάνα ή 2 μικρά φρούτα, π.χ. μανταρίνια, βανίλιες, ακτινίδια
Περίπου 15 κεράσια
Περίπου 8 φράουλες
1 φέτα καρπούζι ή πεπόνι
4 αποξηραμένα φρούτα (προσοχή να είναι χωρίς ζάχαρη), π.χ., βερίκοκα, δαμάσκηνα
1½ κουταλιά της σούπας σταφίδες
Φωτεινή Νίκα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ALTERLIFE Fitness Excellence