ΥΛΙΚΑ (12 μερίδες)
Για τη βάση:
- 30γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 100 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 100 γρ. μαλακούς απύρηνους χουρμάδες
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. κάσιους
- 2 ½κ.σ. σιρόπι αγαύης/σφενδάμου
- 50 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 150ml γάλα αμυγδάλου
- Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα κάσιους σε ένα μπολ, προσθέτουμε βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βάση μαζί με μία πρέζα αλάτι σε ένα μπλέντερ.
Αλείφουμε μια φόρμα για τάρτα 23εκ. με το λάδι και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στη βάση. Το πιέζουμε καλά για να γίνει ομοιόμορφη η βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης, κρατώντας το ¼ από το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα σταδιακά στην παγωμένη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο να δέσει εντελώς, για περίπου 2 ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρουμε, τοποθετούμε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
Φαίδρα Γαλούνη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence