Τα pancakes αποτελούν αγαπημένη επιλογή πρωινού για αρκετούς, οπότε πάμε να δούμε μία εύκολη και υγιεινή εναλλακτική για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 8 pancakes
- 1 φλιτζ. Νιφάδες βρώμης
- 1 κτγ. Μπέικιν πάουντερ
- ½ κτγ. Μαγειρική σόδα
- ¼ φλιτζ. (60g) βασιλικοί χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 1 Αυγό
- ½ φλιτζ. (125ml) Γάλα χαμηλών λιπαρών ή φυτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- ½ Ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
Εκτέλεση:
Αλέστε τη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει υφή αλεύρου και στη συνέχεια βάλτε τη σε ένα μπολ. Χτυπήστε το μπέικιν πάουντερ με τη σόδα, προσθέστε και τους χουρμάδες και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί, το αυγό, το γάλα και προσθέστε και τη μπανάνα. Έπειτα, προσθέστε και το μίγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέστε το ¼ της ζύμης κάθε φορά (60ml) για κάθε pancake. Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Γυρίστε το pancake και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να ροδίσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
Προτάσεις σερβιρίσματος:
- Με ταχίνι ολικής άλεσης, φρέσκα φρούτα της επιλογής σας, σιρόπι σφενδάμου και κανέλα Κεϋλάνης
- Με γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών και μέλι
- Με αμυγδαλοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη, αλάτι και φοινικέλαιο) και σταφίδες
- Με θρυμματισμένα καρύδια, ροδέλες μπανάνας, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και κανέλα Κεϋλάνης
Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence