Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και οι επιλογές σε γλυκά είναι αρκετές!
Παρακάτω θα βρείτε μία πολύ νόστιμη και υγιεινή εκδοχή των κλασικών gingerbread cookies!
Υλικά που θα χρειαστείτε για 15 τεμάχια:
- 2 φλιτζ. (220g) αλεσμένα αμύγδαλα
- 1/3 φλιτζ. (30g) αλεσμένα καρύδια
- ½ φλιτζ. (45g) νιφάδες βρόμης
- ½ φλιτζ. (130g-170g) σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
- 1+1/2 κ.σ. μελάσα
- 1+1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- 1+1/2 κ.γ. ginger
- Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- Μία πρέζα γαρίφαλο
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προσθέστε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μπλέντερ και ανακατέψτε για 5 – 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε την αλεσμένη βρόμη και ανακατέψτε για άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και να απορροφηθεί από το μείγμα των ξηρών καρπών.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γλυκαντικό της επιλογής σας, τη μελάσα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ενιαία.
Πλάστε τα μπισκότα (1+1/2 κ.σ. το καθένα) και βάλτε τα σε ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη για 2 – 3 εβδομάδες.
Καλή σας απόλαυση!
Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence