Νιώθετε μια λιγούρα αλλά θέλετε μια θρεπτική επιλογή;
Σε αυτό το blog post θα βρείτε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για υγιεινά σπιτικά μπισκότα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 18 μπισκότα:
- 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 6 κ.σ. νερό
- 1 + ½ φλιτζ. νιφάδες βρώμης (149g)
- 1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (96g)
- ½ κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κάρδαμο
- ½ κ.γ. ginger
- ½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- Ελάχιστο πιπέρι
- ¾ φλιτζ. ταχίνι ολικής άλεσης (Φροντίστε να έχετε ανακατέψει καλά το ταχίνι πριν, ώστε να μην είναι διαχωρισμένο το έλαιο στο πάνω μέρος)
- ½ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.γ. βανίλια
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
- ½ φλιτζ. μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και προσθέστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά προκειμένου να αποκτήσει την επιθυμητή υφή (Πρόκειται για υποκατάστατο του αυγού στη συνταγή!).
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα στερεά υλικά (νιφάδες βρώμης, αλεύρι αμυγδάλου, baking powder, μαγειρική σόδα, αλάτι) και όλα τα μπαχαρικά (κάρδαμο, ginger, κανέλα και πιπέρι) .
- Σε ένα μεσαίο μπολ αναμείξτε όλα τα υγρά υλικά (ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου και βανίλια).
- Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε πολύ καλά. Τέλος, βάλτε τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια διαχωρίστε τη σε 18 μπισκότα.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά βάλτε τα σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
- Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 μέρες.
Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence