Το αβοκάντο είναι ένα τρόφιμο που τείνει να καταναλώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, συμβάλλει τόσο στη διατήρηση ενός υγιούς λιπιδαιμικού προφίλ, όσο και στην ενίσχυση της βιοδιαθεσιμότητας των λιποδιαλυτών βιταμινών και των φυτοχημικών, τα οποία προέρχονται από αυτό, καθώς και από άλλα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται μαζί με το αβοκάντο και είναι εκ φύσεως χαμηλά σε λιπαρά.
Η κατανάλωσή του φαίνεται να συμβάλει – σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες – τόσο στην υγεία της καρδιάς και την υγιή γήρανση, όσο και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
Πολλές είναι λοιπόν οι συνταγές που το εμπεριέχουν.
Παρακάτω, θα βρείτε μια πολύ νόστιμη και εναλλακτική συνταγή, για pancakes με αβοκάντο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1/2 ώριμο αβοκάντο (περίπου 60 γρ.)
- 1/2 (120g) φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- Ελάχιστο αλάτι
- 1 1/4 (125 g) φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
Οδηγίες:
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ με τη σειρά που αναγράφονται.
Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά, ώστε το μίγμα που θα προκύψει να είναι πηχτό.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίξτε 1-2 κουταλιές της κουταλιάς ζύμη στο τηγάνι και απλώστε σε κύκλο, όχι πολύ λεπτό.
Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πρόταση σερβιρίσματος: Φρέσκα φρούτα εποχής και αμυγδαλοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη, αλάτι και φοινικέλαιο)
Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence