Υλικά
- 600 γραμμάρια παγωμένη μπανάνα
- 14 καρύδια κάσιους
- 1/3 φλιτζάνι νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 5 μαλακοί χουρμάδες
- ξηροί καρποί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τις παγωμένες μπανάνες μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάσιους, τη βανίλια και το κακάο. Αφού το μείγμα γίνει μαστιχωτό μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, ώστε η υφή του να γίνει όπως του παγωτού. Τέλος απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας πάνω στο μείγμα.
Tips
Για να είναι πιο κρεμώδες το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, φροντίστε να το βγάζετε από την κατάψυξη και να το ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά για 3 ώρες.
Χτυπήστε το αρκετές φορές με το μίξερ
Για να γίνει το παγωτό αφράτο, βγάλτε το από την κατάψυξη πριν πήξει τελείως και χτυπήστε το ξανά στο μίξερ για δύο λεπτά σε δυνατή σκάλα.
Δανάη Ίφου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence