Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ένας οικονομικός τρόπος για να καταναλώνεται η συνιστώμενη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών αλλά και ψαριών ή άλλων ομάδων τροφίμων. Μερικά tips ου θα σας φανούν χρήσιμα:
- Τα κατεψυγμένα φρούτα και τα λαχανικά μαζεύονται στην κορύφωση της ωρίμασής τους και συχνά καταψύχονται μέσα σε λίγες ώρες, διατηρώντας τα θρεπτικά τους συστατικά και τη γεύση τους.
- Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα σε σύγκριση με τα φρέσκα, επειδή τα φρέσκα τρόφιμα χάνουν βιταμίνες και μέταλλα με την πάροδο του χρόνου, ενώ η κατάψυξη διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά.
- Θα πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψιν μας ότι δεν παράγονται όλα τα κατεψυγμένα τρόφιμα με τον ίδιο τρόπο και πολλά μπορεί να είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι.
- Όταν επιλέγουμε κατεψυγμένα τρόφιμα, διαβάζουμε καλά την ετικέτα και τη λίστα συστατικών και αποφεύγουμε εκείνα με πρόσθετα συστατικά .
- Σημαντικό είναι -προκειμένου να διατηρήσουμε τα κατεψυγμένα τρόφιμα- να ακολουθούμε τις οδηγίες μαγειρέματος και κατάψυξης που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ξεπαγώνουμε τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι στο ψυγείο.
Άννα Βησσαρίου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLFE Fitness Excellence