Το frozen yogurt αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολύ κόσμο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Παρακάτω θα δούμε μία πολύ νόστιμη και ελαφριά εκδοχή του.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 4 φλιτζ. κατεψυγμένα blueberries
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
- 125g τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- ½ κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι ή λάιμ
- 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Σε ένα μίξερ, προσθέστε αρχικά το τυρί κρέμα και χτυπήστε το καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το μέλι και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν (για περίπου 2 λεπτά).
Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα μούρα και τη μέντα και πολτοποιήστε τα. Όταν έχουν σχεδόν ομογενοποιηθεί, προσθέστε σταδιακά το μίγμα με το τυρί κρέμα, χτυπήστε καλά τα υλικά, μέχρι το μίγμα να γίνει ενιαίο. Είναι έτοιμο!
Άλλη αγαπημένη επιλογή γλυκού αυτή την περίοδο, είναι και τα σορμπέ.
Παρακάτω θα βρείτε μια πολύ νόστιμη συνταγή.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες:
- 3 φλιτζ. ώριμα, καθαρισμένα, παγωμένα ροδάκινα
- 2 φλιτζ. ώριμες, καθαρισμένες, παγωμένες μπανάνες
- 1 φλιτζ. παγωμένα rasberries
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Σε ένα μπλέντερ αναμίξτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Έτοιμο!
Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence