Έφτασε η περίοδος όπου το καλοκαίρι κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του, βάζοντας μας σε σκέψεις για δροσερά, νόστιμα, εύκολα, γλυκά ή μη σνακ, που μπορούμε να απολαύσουμε για να δροσιστούμε. Ένα από αυτά είναι και οι παγωμένες «γιαουρτομπάρες» που διατηρούνται στην κατάψυξη μας, γι’ αυτές τις ζεστές ώρες της εποχής αυτής.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι 2% λιπαρών
- 2 κ.σ μέλι
- 1 ψιλοκομμένη μπανάνα
- 1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες
- 2 κ.σ σταγόνες κουβερτούρας
- 2 κ.σ βρώμη ή δημητριακά ολικής
- 3 κ.σ τριμμένους ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
Βήματα:
- Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το μέλι.
- Σε ένα ταψί ή μία λαμαρίνα με λαδόκολλα απλώνουμε το γιαούρτι έτσι, ώστε να έχει λίγο πάχος και να μην είναι πολύ λεπτή η στρώση.
- Ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γιαούρτι όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (μπανάνα, φράουλες, σταγόνες κουβερτούρας, βρώμη ή δημητριακά, τριμμένους ξηρούς καρπούς)
- Αφήνουμε στην κατάψυξη για 45’ – 60’ έτσι ώστε να είναι λίγο μαλακό το γιαούρτι. Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους τράπουλας.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
- Έτοιμες και απολαμβάνουμε!
Μαριάννα Μοσχοβίδου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ALTERLIFE Fitness Excellence